Pas za pravilno držo – kdaj se ga splača uporabiti

Verjetno tudi pri sebi neredko opažate, da vaša drža telesa še zdaleč ni pravilna. Na to vas morda ves čas opozarjajo tudi bližnji, vam pa se to niti malo ne zdi pomembno. Kljub temu bi morali tudi v tem primeru primerno reagirati. S tem bi namreč na učinkovit način lahko preprečili morebitne kasnejše težave. Odlična rešitev je na primer pas za pravilno držo.

Na trgu pa za pravilno oziroma izboljšano držo obstajajo še drugi medicinski pripomočki, kot je na primer korektor pravilne drže. Med bogato ponudbo odličnih proizvajalec boste prav zagotovo našli dovolj primeren pripomoček za svoje potrebe.

Ortopedski pripomoček za izboljšanje telesne drže

Eden od ortopedskih pripomočkov za boljšo držo je torej tudi pas za pravilno držo. Pomembno je, da si izberete takšnega, ki vas ne bo rezal po pazduho ali v vrat. Idealno je, če je takšen izdelek narejen iz bombažne elastike in da so blazinice na ramenih odstranljive. Poskrbite, da bo izbrani pas za pravilno držo poskrbel tudi za odlično podporo srednjega in torakalnega dela hrbtenice, in to z dovolj mehkimi ter prožnimi elastikami. Izjemno pomembno je še to, da vam takšen pas ne leze proti vratu.

Sodobno zasnovani pas za pravilno držo ima praviloma na hrbtni strani dva diskretna stabilizatorja. To omogoča uporabniku še precej boljšo oziroma učinkovitejšo oporo za zgornji torakalni del hrbta.

Nošenje pasu za odlično držo samo nekaj ur na dan

Vsekakor vam pasu za boljšo držo ne bo potrebno nositi ves čas. Dovolj je, če tovrstni pripomoček uporabljate le nekaj ur na dan. Pomembno je, da s tem dosežete ne samo pravilnejšo držo, temveč tudi lajšanje bolečin v hrbtu pa tudi v ramenih. Preprosto ga lahko nosite kar pod svojim oblačilom, in sicer na oprijeti spodnji majici.

Omenjeni izdelek pa je primeren tako za ženske kot tudi za moške.