Mravljinci v desni roki lahko pomeni karkoli

Ko enkrat slišimo mravljinci v desni roki seveda najprej pomislimo na kap. Ni pa nujno, da gre vedno za kap. Je pa res, da mravljinci v desni roki niso nikoli dober znak. To se je zgodilo tudi enkrat, meni. Pravzaprav ne meni, ampak mojemu očetu. Jaz sem bila tista, ki sem najprej pomislila na kop.

Moj oče se je namreč zelo zredil čez zimo. To je bil velik problem, saj ni več moral dihati in zelo težko je hodil. Potem je začel hujšati in piti veliko tekočine. Ker je pil veliko tekočine se mu je nabirala voda v trebuhu.

Mravljinci v desni roki lahko pomeni karkoli

Nekega jutra se je zbudil. Ko se je usedel za mizo mu je začelo obratovati slabo in zelen je bil v obraz. Ko sem ostala tudi jaz in prišla v kuhinjo ter se usedla za mizo, me je oče vprašal, če vidim, kaj bi bilo narobe z njim. Rekla sem mu, da je cel zelen v obraz. On pa mi je potem omenil še nekaj. Mravljinci v desni roki. On je seveda vedel, kaj naj bi to pomenilo, ampak je hotel slišati tudi moje mnenje. Tudi jaz sem mu rekla, da to je verjetno kap in da se s tem ni za igrati. Rekli smo da ga peljemo na urgenco.

Kasneje smo na urgenci ugotovili, da ni šlo za kap. Namreč je šlo za popuščanje srca in nabiranje vode v trebuhu. Seveda moj oče je hujšo, ampak hkrati tudi pil zelo veliko tekočine. Drugače bi itak ostal brez sape. Ker je pil toliko tekočine se mu je ta tekočina nabirala v trebuhu. Doktorji niso imeli druge izbire, kot da začnejo črpati to vodo ven iz njegovega trebuha. Moj oče je ostal v bolnici en mesec in v tem ena mesecu je shujšal kar 70 kg. To je bilo seveda zelo veliko in sedaj je imel priložnost hujšati naprej. To mu je bila velika motivacija, saj je vedel, da se je precej zredil in da tako ne more iti naprej. Bolnica mu je bila neka luč na koncu tunela.