dekor

Z dekorjem do prijetnejšega bivanja

Dom je prostor, kjer se odražata naša osebnost in način življenja. Nudi nam udobje, intimo ter sprostitev in nam omogoča, da v njem počnemo to, kar si sami najbolj želimo. Doma se bomo počutili še bolj prijetno, če v prostore vnesemo elemente, ki nam bodo polepšali vsakdanjik. Podobno kot skozi prostor lahko svojo osebnost izrazimo tudi z dekorjem. Pri tem je pomembno, da se dekor dopolnjuje z obstoječo opremo in zasnovo prostorov. 3 ideje za popestritev prostorov razkrivamo v nadaljevanju.

 

Ljubitelji narave

 

Če ste radi v naravi in bi želeli ta občutek prenesti v svoj dom, lahko to storite s tapeto ali poslikavo z naravnim motivom. V tem primeru se izbrana poslikava dobro vklaplja v preostali ambient, kjer prevladujejo zemeljski toni, hkrati pa ga zaradi kontrasta poživi.

 

 

Ogledala netipičnih oblik

 

Zakaj bi moralo biti ogledalo ravno pravokotne, okrogle ali ovalne oblike? Popestrite prostor z ogledali raznolikih oblik, ki jih lahko poljubno sestavljate ali kombinirate. Najbolj zabavno pri vsem tem pa je, da lahko ogledala ves čas prestavljajte in preizkušate različne kombinacije, s čimer boste vedno znova odkrivali različne poglede, vzorce in optične iluzije.

 

 

Foto spomini

 

S fotografijami si lahko polepšamo vsakdanjik in poskrbimo, da se bomo vsak dan nasmehnili ob spominu na svoje najdražje. Ponavadi slike uokvirimo in jih postavimo na omarico ali pa obesimo na steno. V tem primeru je prikazan malce drugačen način postavitve fotografij, ki je unikaten, enostaven in cenovno ugoden za izdelavo.

 

 

Viri slik:
– slika 1: https://www.pinterest.com/pin/338684834456463855/
– slika 2: https://www.pinterest.com/pin/338684834458982921/
– slika 3: https://www.pinterest.com/pin/338684834458982915/