3 ambienti za uživanje na prostem

Trije ambienti za uživanje na prostem

V toplih in vročih mesecih preživimo več časa v odprtih prostorih, kot so terase, vrtovi in balkoni, kjer uživamo v piknikih, opazovanju sončnih zahodov, sončenju in ležernem poležavanju s hladno pijačo v roki. Za še boljšo izkušnjo prilagamo tri različne ideje za ureditev popolnega kotička na prostem.

 

Balkon

 

Tudi na najmanjšem balkonu se da urediti prijeten kotiček. Potrebujemo le udobno (oblazinjeno) sedišče in nekaj manjših lončnic, ki pričarajo naravno vzdušje. Ne pozabite na manjšo mizico ali drugo odlagalno površino za knjige, revije in osvežitve. Za prijetnejši občutek ob bosi hoji pa priporočamo preprogo.

 

 

Terasa

 

Kaj je lepšega od terase? Terasa, obdana z zelenjem, ki v poletni vročini senči in osvežuje. Za to potrebujemo ogrodne elemente (zidovi, pergole, zastor ipd.) ter veliko vzpenjavk, ki nas vsako leto razveselijo z dišečimi cvetovi. Kosilo sredi narave tako ne bo več le neizpolnjena želja.

 

 

Vrt

 

Pogrešaš na vrtu kotiček za posedanje? Lahko si ga urediš kar pod drevesom.* Enostaven lesen podest je idealna in multifunkcionalna rešitev za posedanje v senci, opazovanje zvezdnatih noči in druge aktivnosti na prostem. Drevo pa lahko izkoristiš za senco in kot naslonjalo.
*Pri tem pa pazi, da je luknja v podestu okoli drevesa dovolj velika in da je pod podestom urejeno odvodnjavanje.

 

 

Viri slik:
– slika 1: http://cdn.stylisheve.com/wp-content/uploads/2014/10/Small-Balcony-Design-Ideas-28.png
– slika 2: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/9a/0a/a4/9a0aa4745d78dd4ba4f84a4744e937e6.jpg
– slika 3: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/6e/26/90/6e26901ce60ab1e88ab3cc2576465fa4.jpg