kako skriti kuhinjo

Kako skriti kuhinjo?

V sodobnih bivalnih prostorih je kuhinja pridobila pomembnost in velikokrat predstavlja srce doma. Tam kuhamo, jemo, se družimo in zabavamo. Kuhinja pa ima tudi eno negativno lastnost – pospravljanje! Je tisti prostor, kjer največkrat pospravljamo, za kar pa nam velikokrat zmanjka časa; to je še posebej neprijetno, če nas po kosilu presenetijo obiski, umazana posoda pa je še vedno v koritu. Prav zato se pojavlja vedno več rešitev, kjer se lahko kuhinja po potrebi skrije. 3 načine, kako to narediti, razkrivamo v nadaljevanju.

 

Drsni paneli

 

Kadar nas presenetijo obiski oz. pride do situacije, kjer je treba skriti nered, kaos skrijemo za drsnimi vrati. Na ta način lahko tudi hitro zamejimo vonj po hrani.

 

 

Skrita kuhinja

 

Lahko pa skrijemo kar celotno kuhinjo. Ta rešitev je še bolj preprosta, je pa mogoča le v linijskih kuhinjah. Delovni pult se tako popolnoma zakrije in ustvari iluzijo enotne površine oz. omar po vsej dolžini.

 

 

Perforirana površina

 

Namesto polnih panelov ali površin lahko kuhinjo skrijemo tudi za različnimi perforiranimi elementi. V tem primeru je uporabljena premična stena iz lesenih letev, ki z odprtinami ustvarja občutek globine – tako se kljub zaprtju dela prostora slednji optično ne zmanjša.

 

 

Viri slik:
– slika 1: https://www.pinterest.com/pin/338684834457453525/
– slika 2: https://www.pinterest.com/pin/338684834455614217/
– slika 3: https://www.pinterest.com/pin/338684834460115040/