ločitev spalnice

Kako ločiti spalni prostor v manjših stanovanjih?

Za vse tiste, ki živite v majhnih stanovanjih, je umestitev spalnice v ločen prostor marsikdaj otežena, vendar ni nemogoča. Spalnice morda res ne morete ločiti s pravo steno, vendar obstaja mnogo drugih načinov, ki zavzamejo manj prostora, a niso zato nič manj simpatični. V nadaljevanju razkrivamo 3 alternativne ideje za ločitev spalnice.

 

Španska stena

 

Če spalnice zaradi pomanjkanja prostora ne morete ločiti z navadno steno, jo lahko s t.i. špansko steno. Ta je zelo tanka, zavzema manj prostora, prepušča zrak, hkrati pa zakriva nezaželene poglede. Španske stene so ponavadi lesene, kar pomeni, da ustvarjajo prijeten in topel ambient.

 

 

Prozorna meja

 

Če želimo najbolj elegantno in neopazno rešitev, izberemo stekleno steno, ki prostora optično ne zmanjša. Intimnost po potrebi zagotovimo z zaveso. Za ljudi, ki jim je intimnost zelo pomembna, pa je še vedno možnost mlečnega stekla.

 

 

Dvižna postelja

 

Če imamo v stanovanju tako malo prostora, da sploh ne moremo umestiti postelje, lahko to rešimo z dvižno posteljo, ki se čez dan skrije pod strop, pred spanjem pa spusti na tla. Za to potrebujemo dovolj zanesljiv in močan sistem, na katerega bomo pritrdili posteljo, kot tudi močan strop, ko bo nosil konstrukcijo čez dan.

 

 

Viri slik:
– slika 1: https://www.pinterest.com/pin/338684834460522226/
– slika 2: https://www.pinterest.com/pin/338684834457453579/
– slika 3: https://www.pinterest.com/pin/338684834455243621/