4 ideje za osvetlitev prostorov

Svetila so elementi, ki prostorom dajejo piko na i in dokončno pričarajo ambient. Lahko so skrita in oddajajo le ambientalno svetlobo, lahko pa so poudarjeni elementi, ki prostore oplemenitijo z značajem. V obeh primerih so zelo pomemben člen pri urejanju prostora, na katerega se prevečkrat pozabi. Če želimo prostor opremiti celovito, moramo smiselno izbrati tudi svetila, da se bodo ta čim bolj ujemala z ambientom prostora, v katerem bodo nameščena, in bodo primerno osvetljevala prostore glede na potrebe in namene.

Za lažjo izbiro svetil vam razkrivamo 4 primere ambientov z ujemajočimi svetili.

 

Sanjska mehkoba

 

Barvni odtenki v nežnih zemeljskih tonih in beli barvi ustvarjajo zelo pomirjujoč ambient. Če želimo mir in mehkobo prostora še dodatno poudariti, izberemo svetilo okrogle oblike, ki je lahko pleteno ali pa prosojno. Tudi indirektna svetloba v kotu pripomore k mehkobi ambienta.

 

01 osvetlitev prostorov_mehkoba

 

Rustikalni pridih

 

Naraven kamen, masiven les in kovinski elementi pričarajo rustikalen ambient. K takšnemu ambientu se lepo podajo svetila iz starane kovine.

 

02 osvetlitev prostorov_rustikalno

 

Bleščeči šik

 

Če so vaši prostori in oprema v nevtralnih zemeljskih odtenkih, kjer nič ne izstopa preveč, lahko prostor oplemenitite z bronastimi, bakrenimi ali zlatimi svetili. Enako lahko storite, če želite ambient narediti bolj žlahten ali drzen.

 

03 osvetlitev prostorov_plemenita kovina

 

Romantična svetloba

 

Sodobna tehnologija LED trakov omogoča ustvarjanje inovativnih ambientov z indirektno svetlobo, ki lahko po želji spreminja tako barvo kot intenzivnost. V tem primeru je LED trak uporabljen za romantično osvetlitev lesene stene za posteljo. Lahko pa se trak uporabi tudi kot svetlobna budilka, kadar se je treba zbuditi že pred zoro.

 

04 osvetlitev prostorov_LED trak

 

Viri slik:
– slika 1: https://www.pinterest.com/pin/338684834460944469/
– slika 2: https://www.pinterest.com/pin/95560823320792792/
– slika 3: https://www.pinterest.com/pin/338684834460944461/
– slika 4: https://www.pinterest.com/pin/379569074826819088/