delo od doma - ideje za delovni kotiček

4 ideje za tvoj najljubši delovni kotiček

Nekoč je veljajo, da mora biti v hiši vsaj ena delavnica, ki je namenjena popravilom, hobijem, izdelavi dekorativnih elementov ali negi jeklenih konjičkov vseh velikosti. Z bolj hektičnim življenjem in pomanjkanjem časa se je ta potreba zmanjšala, v ospredje pa je prišla vsakodnevna uporaba računalnikov in drugih digitalnih naprav. To je omogočilo, da lahko nekatere službe opravljamo kar od doma, pa naj bo to dobro ali slabo. Nekateri pa so novo tehnologijo izkoristili tudi za popoldansko dejavnost oz. dodatni zaslužek.

Večina domov ni zasnovanih za takšno potrebo oz. ne predvideva delovnega kotička, kjer bi lahko imeli potreben prostor in mir. Delo je sicer mogoče ob jedilni mizi, v otroški sobi ali celo v spalnici, a to ni tako učinkovito, saj je treba neprestano premikati stvari in prepogosto se zgodi, da z mislimi hitro odtavamo. Toda do svojega delovnega kotička lahko pridemo z zelo preprostimi posegi; 4 načine razkrivamo v nadaljevanju.

 

1. Je v dnevni sobi še kaj prostega?

 

Če imate v dnevni sobi vsaj malo prostega prostora, postavite delovni kotiček kar ob obstoječe regale. Pri tem pa pazite, da bo novo pohištvo stilsko usklajeno z regali dnevne sobe.

 

delovni kotiček v dnevni sobi

 

2. Se kje skriva kakšen pozabljen kot, zob ali prazen utility?

 

Tudi najmanjši kot, ki je sedaj neizkoriščen ali pozabljen, se da preoblikovati v simpatičen delovni prostor. Potrebujete le 120 cm širine in 60 cm globine za delovno površino, nič več.

 

delovni kot v niši

 

3. Imate vsaj eno prazno steno?

 

Če imate doma vsaj eno prosto steno, jo spremenite v delovni prostor. Potrebujete le delovni pult ter nekaj polic in že ste pripravljeni na vse poslovne podvige.

 

delovni kotiček ob steni

 

4. Za piko na i …

 

Pri vsakem delu si zapisujemo opravila, opomnike, vnose v koledar in druge podrobnosti, ki se lahko hitro porazgubijo po stotinah majhnih lističev in raznih beležk. Za zapiske lahko izkoristimo kar steno, ki jo prebarvamo s kredno barvo.

 

kredna barva na steni v delovnem kotu

 

Viri slik:
– slika 1: http://www.andreachicharo.com.br/?mtheme_featured=apto_vieira-souto
– slika 2: http://www.decorfacil.com/home-offices-decorados/
– slika 3: http://sweethomestyle.tumblr.com/page/4
– slika 4: http://www.forbes.com/sites/houzz/2015/03/17/10-ideas-for-creative-desks/#760dd6655264