ambient kopalnica spa

4 ambienti za vaš zasebni spa

Kopalnica je najbolj intimen prostor v domu in prav zaradi tega je zelo pomembno, da se v njej počutimo karseda prijetno. Odlično kopalnico določajo funkcionalna zasnova, zadostna osvetlitev ter primerno izbrani materiali in barve. Izbor slednjih je sicer povsem subjektivne narave, a hkrati ključen za prijeten ambient in dobro počutje v kopalnici. Izbrati moramo take materiale in barve, ob katerih se počutimo prijetno, udobno in sproščeno. Za potešitev različnih okusov razkrivamo 4 spa ambiente kopalnic:

 

Stik z naravo

 

Če želimo v kopalnico vnesti delček zunanjega okolja, to najbolje storimo z veliko stekleno površino. V primeru, da stenski pogledi niso zaželeni ali možni, lahko okno namestimo tudi v streho (v kolikor nam to seveda dopušča zasnova hiše). Pogled v nebo in zenitna svetloba bosta ustvarila zares prijeten in pomirjujoč ambient.

 

 

Minimalistična eleganca

 

Kombinacija temnejših barv in bele v kopalnici ustvari pridih elegance, ki lahko včasih deluje preveč sterilno. Za popestritev vnesemo v prostor dodatke; v tem primeru rastline, ki s kontrastom poživijo ambient. Prostor dodatno oživimo s pomočjo kontrasta med reliefno steno in preostalimi gladkimi površinami ter z belim in zaobljenim umivalnikom, ki izstopa med oglato opremo in s tem prevzame vlogo osrednjega elementa v kopalnici.

 

 

Prodnata tla

 

Ne smemo pozabiti, da je kopalnica prostor, kjer smo največkrat bosi, zato moramo dobro premisliti, kakšno talno oblogo bomo izbrali. Ali raje hodite po mehki, trdi, gladki ali hrapavi površini? Če ste ljubitelji hoje po kamenčkih, si lahko ta občutek pričarate tudi v svoji kopalnici. S talnim gretjem pa bo izkušnja še prijetnejša.

 

 

Pridih topline

 

Les je material, ki v prostor vnese največ toplote in naravnega občutka. Najbolje ga je kombinirati s svetlimi barvami, kot je recimo toplo bela. Takšna kombinacija hkrati pričara občutek čistosti in topline – idealno za domači spa.

 

 

Viri slik:
– slika 1: https://www.pinterest.com/pin/338684834455726045/
– slika 2: https://www.pinterest.com/pin/338684834456694079/
– slika 3: https://www.pinterest.com/pin/338684834455726042/
– slika 4: https://www.pinterest.com/pin/338684834455726038/