3 ideje za sprostitveni kotiček na delovnem mestu

Poletje se počasi poslavlja, z njim pa tudi čas počitnic in poletnega lenarjenja. Kmalu se bomo morali vrniti na ustaljene tire in ponovno poprijeti za delo. Da preskok med poletnim uživanjem in jesenskimi obveznostmi ne bo prehud, poskrbimo tako, da si na delovnem mestu ustvarimo karseda sproščujoč in navdihujoč prostor.

Ne glede na to, kakšno delo opravljamo, po določenem času vsak potrebuje odmor oziroma počitek, zato so prostori počitka in sprostitve zelo pomemben člen vseh poslovnih prostorov. V zelo kratkem času nam morajo omogočiti kar največ sprostitve, da se lahko revitalizirani vrnemo nazaj na delo in smo pri njem še bolj učinkoviti. 3 inovativne ideje za sprostitveni kotiček najdete v nadaljevanju.

 

Zeleni sodelavci

 

Narava je okolje, ki nas najbolj sprosti in pomiri. Ker pa med delovnim časom teže za dalj časa zapustimo delovno mesto, moramo najti način, kako naravo vpeljati vanj. Primer prikazuje odlično rešitev za popestritev delovnih prostorov s pomočjo zelenja, ki je vključeno v delovno površino. Zelo skrbno so izbrane tudi barve, saj se zelenje odlično ujema z belo barvo in lesom, kar še dodatno pripomore k občutku narave v prostoru.

 

01 sprostitev v pisarni_drevesa v delovni povrsini

 

Otroška razigranost

 

Najbolj se sprostimo, ko se počutimo kot otroci, zato je tobogan v pisarni odličen element za sprostitveni kotiček. Ob igri bomo hitro pozabili na problem ali dva v službi in se na delo vrnili polni sveže energije.

 

02 sprostitev v pisarni_tobogan

 

Spomin na počitnice

 

Namesto klasičnih počivalnikov lahko v sprostitveni kotiček namestimo viseče mreže, ki bodo omehčale še tako napete živčke in vas za trenutek popeljale nazaj na počitnice.

 

03 sprostitev v pisarni_viseca mreza

 

Viri slik:
– slika 1: https://www.pinterest.com/pin/343962490270841709/
– slika 2: https://www.pinterest.com/pin/338684834455614326/
– slika 3: https://www.pinterest.com/pin/297730225346827592/