izkoristek prostora v otroški sobi -

3 ideje za izkoristek prostora v otroški sobi

Otroška soba ima za otroka zelo veliko vrednost, saj predstavlja njegovo zatočišče in magičen svet, kjer je lahko junak, princesa, astronavt ali bojevnica. Poleg tega združuje zelo veliko različnih aktivnosti: igranje, pisanje domače naloge, spanje, telovadbo in vse druge pestre dejavnosti. Za vse te aktivnosti pa včasih nepričakovano zmanjka prostora, toda ni še vse izgubljeno! S pravilno razporeditvijo pohištva in nekaj kreativnimi idejami se hitro najde prostor za vse potrebe in želje. Razkrivamo 3 ideje, kako maksimalno izkoristiti prostor v otroški sobi.

 

Delovni in spalni kotiček v enem

 

Ker zavzame postelja kar veliko prostora, je smiselno umestiti posteljo na pograd, prostor pod njim pa izkoristiti za pisalno mizo. S tem združimo dva pohištvena elementa v enega in tako prihranimo veliko prostora. V tem primeru je inovativno rešen tudi detajl lestve, saj je pomaknjen na krajšo stranico postelje in tako ne moti delovnega kotička.

 

 

Podest z večnamensko omaro

 

Dva elementa lahko združimo tudi drugače. Če posteljo dvignemo na podest, lahko spodnji del izkoristimo za različne shranjevalne površine. Isti element pa lahko služi tudi kot prostor za izvlečno pisalno mizo, ki je ob neuporabi pospravljena in s tem ne zaseda prostora po nepotrebnem.

 

 

Pisalna miza v omari

 

Pisalne mize ni mogoče skriti le v regal, ampak tudi v omaro. V tem primeru ima pisalna miza dvojno funkcijo – deluje kot delovna površina in ličnica omare, za katero se skrivajo shranjevalne površine.

 

 

Viri slik:
– slika 1: https://www.pinterest.com/pin/338684834458982936/
– slika 2: https://www.pinterest.com/pin/338684834455243652/
– slika 3: https://www.pinterest.com/pin/338684834456720318/